L'art d'explicar contes i la creativitat


Els contes contenen un món ple d’imaginació per a petits i grans. Els contes ens permeten viatjar i viure milers d’aventures amb protagonistes ben diversos. Les narracions contenen històries d’aventures, d’amor, de cavallers, fantàstiques, de por... El món dels llibres és un món ple d’aventures.
El fet de llegir històries als alumnes amb entusiasme i motivació facilita que aquests puguin capbussar-se en el conte per viure’l de primera mà.

Així doncs, l’art d’explicar contes permet que els alumnes puguin desenvolupar la seva habilitat creativa, tot imaginant-se els personatges, els llocs on passa l’acció, les converses..., fins i tot, formant part ells mateixos del propi conte.

En el dibuix de Frato que trobareu a la dreta de l'article, ens deixa ben clar com un infant pot entrar en contacte amb la imaginació a través de les narracions.

Us volem presentar un enllaç on podeu consultar una pàgina web en la qual s’ensenya a enfocar contes des d’una vessant pedagògica, també s’explica com explicar contes i, a més a més, consta d’un gran ventall de contes classificats per edats o per temàtiques d’emocions: http://vetaquiqueunavegada.blogspot.com.es
I per acabar aquesta petita entrada, us presentem aquest vídeo de Zumó Animaciones, en que explica d'una manera pràctica quines són les regles bàsiques per a explicar contes i que t'escoltin tant els infants com els adults!


Així que... bona lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada